Food Fusion

ERASMUS

„ Food Fusion ” to wymiana młodzieżowa odbywająca się w dniach
13 – 19 sierpnia 2018r. w Białce Tatrzańskiej. Wzięła w niej udział grupa
25 osób w wieku 18 – 25 lat wraz
z opiekunami z 5 krajów Europy:
Polski, Estonii, Hiszpanii, Rumunii i Francji.

Dzięki wymianie uczestnicy mieli możliwość poznania kultury i zwyczajów panujących w innych krajach. Znaczną częścią warsztatów było gotowanie. Uczestnicy wspólnie uczyli się przygotowywać typowe dla ich krajów dania i przysmaki, modyfikowali je oraz tworzyli nowe według swoich pomysłów.

Przedostatniego dnia ” Food Fusion ” młodzież zorganizowała wydarzenie dla turystów i mieszkańców Zakopanego. Był poczęstunek, tańce narodowe i regionalne i mnóstwo pozytywnej energii!

W ramach wymiany powstała publikacja o preferencjach żywieniowych kilku europejskich krajów zawierająca przepisy oraz wskazówki dla koordynatorów projektów międzynarodowych.

 

Projekt sfinansowany ze środków programu Erasmus+.

top